Seksspeeltjes ● Tot 30% Korting!

FAQ Poppers

 

Ingrediënten
Welke nitrieten zijn er?
Het nitriet kan per flesje verschillen. De nitrieten die je op onze webshop kunt vinden zijn isopropyl nitriet, isoamyl nitriet, isopropyl nitriet en hexyl nitriet. Wij hebben onze website zo ingericht dat je alle poppers op nitriet kunt filteren. Tevens hebben wij elk product voorizen van uitgebreide informatie waarbij je ook de werkzame stof kunt vinden.
Welke poppers moet ik niet nemen?
Ons advies is om geen poppers te gebruiken die de ingrediënten isobutylnitriet bevatten. Deze zijn kankerverwekkend of zeer giftig bij inademing. Om deze reden hebben wij geen enkele poppers opgenomen in ons assortiment met deze werkzame stof.  
Wat is het verschil tussen amyl- en pentylnitriet?
Pentylnitriet is de nieuwe benaming voor amylnitriet waardoor je deze twee stoffen als synoniemen kan beschouwen. Pentyl nitriet staat er bekend om dat het een van de minst schadelijke nitrieten zijn.
Wat is hexylnitriet?
Hexylnitriet is een relatief nieuwe werkzame stof die in steeds meer poppers verwerkt wordt. Hexylnitriet heeft als eigenschap dat de 'rush' langzaam opkomt en langduriger is dan amyl- of pentylnitriet. Daarnaast beweren gebruikers geen vervelende bijwerkingen te hebben zoals hoofdpijn. Tevens geeft het geen branderig gevoel niet wanneer het contact maakt met de huid.
Waar kan ik de inhoud zien van poppers?
Wij hebben alle productpagina's voorzien van uitgebreide informatie waarop je ook de ingrediënten kunt terugvinden. Ook worden alle ingrediënten vermeld op het etiket van de flesjes.
View all
Poppers en gezondheid
Zijn poppers ongezond?
Ja, poppers zijn ongezond. De aroma is een chemische samenstelling op basis van allerlei stoffen die iritatie aan de luchtwegen kan veroorzaken. Ook heeft de aroma een bijtende werking wanneer het in aanraking komt met de huid. Hierdoor loop je kans op brandwonden op de huid.
Wat zijn de bijwerkingen van poppers?
Ja, poppers staan er bekend om dat ze een aantal ongewenste bijwerkingen kunnen geven. De mees voorkomende bijwerking is hoofdpijn. Bij overmatig gebruik kunnen de longen geïrriteerd raken door de bijtende stof. Een ander veelvoorkomende bijwerking zijn brandwonden op de huid van de neus door het overmatig opsnuiven van de aroma.
Zijn poppers verslavend?
Nee, de werkzame stoffen die je terug vindt in poppers zijn niet per definitie verslavend. Wel kan door de korte roes van enkele seconden de verleiding ontstaan om meer te consumeren. Dit kan na verloop van tijd uitlopen tot een verslaving.
Zijn poppers schadelijk voor het lichaam?
Ja, langdurig en/of overmatig gebruik kan leiden tot allergische reacties in de longen en schade aan de gezichtshuid. Ook kan er bij langdurig gebruik sprake zijn van flauwvallen, hoofdpijn en soms acute psychoses.
Wanneer absoluut geen poppers te consumeren?
Personen met een lage bloeddruk, bloedarmoede, hartritmestoornissen of andere hartproblemen mogen in geen enkel geval poppers gebruiken. Dit kan levensgevaarlijk zijn.
View all
Hoe moet je poppers bewaren?
Moet ik poppers koel bewaren?
Poppers kan je het beste koel bewaren wanneer het flesje open is geweest. Wanneer je geopende poppers op kamertemperatuur bewaart, zal de werking van de aroma minder worden. Om de aroma zo krachtig mogelijk te houden is het aan te raden om je flesje(s) in de koelkast te bewaren tot maximaal drie weken.
Hoe lang kun je poppers bewaren?
Ongeopende flesjes poppers kun je enkele maanden bewaren. Ongeopende flesjes kun je gerust op kamertemperatuur bewaren. Ook hierbij geldt: voorkom extreme temperatuurschommelingen om de kracht van de aroma te behouden.
Wanneer zijn poppers niet meer te gebruiken?
Na het openen van een flesje poppers is de houdbaarheid zeer beperkt. Na verloop van tijd wordt het nitriet afgebroken tot diverse afbraakproducten. Dit resulteert in een bruine, stinkende drab. Wanneer je dit constateert dien je de poppers direct weg te gooien.
Kan ik poppers overgieten in een plastic fles?
Nee, dit wordt sterk afgeraden. Door de bijtende werking van poppers kan het plastic worden aangetast. Er kunnen  stukjes plastic van de fles losraken en vermengd worden in de aroma.
Kan je poppers bewaren bij andere producten?
Berg je poppers nooit op in de buurt van condooms, fisting handschoenen of andere latexproducten. De damp van de aroma kunnen deze producten aantasten. Berg daarom je flesjes op in bijvoorbeeld een bakje die je volledig kunt afsluiten met een deksel.
View all
Bestellen en bezorgen
Hoe lang duurt het voordat het pakket ontvang?
Dankzij onze grote voorraden en verschillende pakketdiensten kunnen wij razendsnel leveren. Bij ons geldt de regel: Wanneer je op werkdagen voor 23:59 uur hebt besteld, dan kan je jouw pakketje de volgende dag verwachten. Ook kan je bij ons voor 'same day delivery' kiezen om dezelfde dag nog jouw pakketje in ontvangst te nemen.
Hoe worden poppers verpakt en verzonden?
Wij doen er alles aan om flesjes poppers zonder lekkage of gebroken flesjes bij de klant te bezorgen. Daarom wikkelen wij alle flesjes in bubbeltjesfolie en vullen de doosjes eventueel verder op met opvulmateriaal.
Kan ik mijn bestelling laten bezorgen bij een PostNL punt?
Ja, tijdens het afrekenen kan je na het invullen van je postcode en huisnummer kiezen uit één van de vele PostNL ophaalpunten bij jou in de buurt. Op het moment dat jouw pakketje is afgeleverd krijg je een mailtje dat je pakketje klaar ligt om af te halen.
Staat jullie webshopnaam op het etiket?
Nee, onze webshopnaam wordt niet vermeld op het etiket. Niets aan het pakketje is af te leiden dat je bij ons hebt besteld.
View all